Slottsbokning.se
Hotell i Köpenhamn » Sevärdheter i Köpenhamn

Sevärdheter i Köpenhamn

I Köpenhamn behöver man inte ha tråkigt! Här finns massa saker att se, göra och uppleva. I Köpenhamn finns sevärdheter för alla och du kommer garanterat inte att bli besviken på huvudstadens utbud. Ströget, Nyhavn, Lilla Sjöjungfrun och Tivoli är ett urval av spännande sevärdheter i Köpenhamn.

Ströget. Denna berömda gata är Köpenhamns absolut bästa shoppinggata och får absolut inte glömmas bort under ett besök i staden. Ströget har sin början vid Rådhusplatsen och går förbi Kungens Nytorg och vidare till Nyhavn. På Ströget finns mängder av läckra restauranger, spännande shopping och mysiga cafeer. Under sommarhalvåret är det livat på Ströget då bland annat gatumusikanter och akrobater visar sina konster för den förväntasfulla publiken. På Ströget finns något för alla plånböcker. Välj mellan att äta på enkla eller lyxiga restauranger och shoppa i lyxbutiker eller de som är snälla mot plånboken.

Nyhavn. Välkommen till Köpenhamns kanske vackraste stadsdel! Här är stämningen mysig, romantisk och genuin med restauranger och barer som trängs utmed strandkanten. Nyhavn är en kanal som byggdes om för att båtar skulle kunna ta sig in hela vägen till Kungens Nytorg. Idag kommer man hit för att njuta av god mat och vacker utsikt. Då värmen kommer till Köpenhamn är Nyhavn fullt av uteserveringar utmed vattnet och på vintern får man sitte inne och njuta av god mat och vacker interiör.

Den Lilla Havefruen. Detta är Köpenhamns mest berömda staty och är belägen på Langelinie. Statyn är gjord av brons och skapad av Edvard Eriksen. Den lille havefruen är en liten sjöjungfru som sitter på en sten i hamnen. Denna berömda staty är skapad genom insperation av en H.C Andersen saga.

Tivoli. Detta är Köpenhamns stolthet och det är även det första man ser man besöker staden. Tivoli har varit en nöjespark många år och grundades så tidigt som 1843. I dag har det skett många förändringar och Tivolit expanderar årligen. Ungefär 4,5 miljoner besöker årligen Tivoli i Köpenhamn. Under ert fartfyllda besök på Tivoli får ni absolut inte missa den gamla Berg- och dalbanan från 1914. På Tivoli i Köpenhamn finns massa saker att se och upptäcka för hela familjen.

Boka hotell i Köpenhamn https://www.hotelspecials.se/dk/hovedstaden/kopenhamn

Spara / dela med dig
  • Sevärdheter i Köpenhamn
  • Sevärdheter i Köpenhamn
  • Sevärdheter i Köpenhamn
  • Sevärdheter i Köpenhamn
  • Sevärdheter i Köpenhamn
  • Sevärdheter i Köpenhamn
  • Sevärdheter i Köpenhamn
  • Sevärdheter i Köpenhamn
  • Sevärdheter i Köpenhamn
  • Sevärdheter i Köpenhamn